pomogłem w napisaniu kilku artykułów o świecach żarowych m.in: >>

www.auto-swiat.pl/eksploatacja/swiece-zarowe-musza-dzialac-nie-tylko-zima/16z334

www.autokult.pl/8076,swiece-zarowe-jak-wykrecic-urwana-swiece-bez-demontazu-glowicy-silnika

www.auto-swiat.pl/eksploatacja/jak-wykrecic-urwana-swiece-zarowa/fsxej

 

Dodaj opinię




Submit your review
* Pole wymagane


Opinie o serwisie SKU UPC Model

SAAB 900 NG, 2,0 Benzyna, 1998r

Mar 14, 2015 by Maciek

Bardzo profesjonalnie ,skutecznie i szybko.
Usterka:
Zerwany gwint świecy zapłonowej w głowicy.
Naprawa bez zdejmowania głowicy i bez żadnych opiłków na tłoku. Sprawdzane kamerą.
Polecam !!!
Pozdrawiam
Maciek


vw b6 2,0 tdi 2007r.

Jan 25, 2015 by Marek

Dwa razy korzystałem z usług Marcina. Urwana szpilka napinacza rozrządu i urwana śruba spustowa oleju silnikowego. Przyjeżdża na miejsce i bardzo szybko usuwa usterkę w sposób profesjonalny. Cena także dobra. Polecam każdemu.


opel zafira 2,0 di 2000r

Jan 16, 2015 by Artur

Witam .
Byłem u mechanika na wymianie świec nie mógł ruszyć bał się że ukręci przyjechałem do mechaniq i bezproblemowo sobie poradził przy okazji dowiedziałem się że na gorącym silniku wykręca się świece kontakt bardzo dobry mechanik wytłumaczy ci wszystko dokładnie widać że ma pojęcie i bardzo dobry sprzęt do wyciągania świec polecam jak najbardziej mino tego że mam do niego 45km to warto


Peugeot 307, 1.6HDi, 2007

Jan 14, 2015 by Mariusz

Pełen profesjonalizm.
Szybko i sprawnie, mimo początkowego podejrzenia ze podczas wykręcania świece mogą się urwać, wszystkie udał się wyjąć w całości. Nowe świece zabezpieczone na przyszłość.
Firma MechaniQ został polecony mi przez Autoryzowany serwis, z obawy na konieczności zdejmowania głowicy,gdy podczas wykręcania pękła im jedna ze świec. A to już spore koszty.
Jestem w 100% zadowolony z obsługi i zachęcam do korzystanie z usług mechaniQ.pl


Mercedes E250TD 1996

Jan 13, 2015 by Grzegorz

Naprawa bardzo sprawna i fachowa.
Pierwszy wyrok u mechanika brzmiał, że trzeba ściągnąć głowicę a tu proszę bardzo, szybko fachowo i o wiele taniej.
Polecam również jeśli chodzi o wymianę świec, zrobi to fachowo, eliminując przyszłe kłopoty.


TOYOTA COROLLA 2.0 D4D 2004R

Jan 08, 2015 by ARKADIUSZ

Witam.W firmie mechaniq bylem dwa razy-ze swoim samochodem oraz z ojca. (oba auta to corolla 2.0 d4d z 2004r.) w moim,problemem był urwany żarnik,który został w głowicy,a u ojca zerwana świeca na górze-przy nakrętce.w obu przypadkach usunięcie pozostałości po świecy oraz wymiana 3 pozostałych trwała ok 1 -1.5 godz.po usunięciu starych świec gniazda zostały porządnie oczyszczone z nagaru (frezem),nowe świece nasmarowane smarem ceramicznym po czym dokręcone dynamometrem.z jakości wykonania napraw jestem w 100% zadowolony i szczerze polecam-naprawdę warto.


Peugeot 307 1.6 HDI

Dec 05, 2014 by Nesti

Pojechałem na wymianę kompletu świec żarowych licząc się z tym, że ulegną złamaniu przy wykręcaniu (ponoć w nowych dieslach cienkie świeczki łamią się często, gdy są zapieczone). Na szczęście wszystko poszło gładko, zaś mechanik poradził sobie z zagadnieniem bardzo szybko (świece za silnikiem od strony grodzi). Nowe świece zostały zabezpieczone na przyszłość specjalnym smarem, by uniknąć zapieczenia. Radzę każdemu użytkownikowi diesla jechać na wymianę świec czy wyjęcie wtrysków od razu do spec-zakładu, bo w przypadku nieprawidłowego podejścia byle partacz może świecę czy wtryskiwacz ukręcić, a to generuje koszta zdejmowania głowicy albo wynajęcia lawety. Dziękuję !


Mazda 3 1.6d 2008

Oct 28, 2014 by Magdalena

Profesjonalna podejście, świetny kontakt, bardzo szybki czas reakcji i pro-klienckie podejście. W serwisie nie poradzili sobie z wykręceniem zapieczonych świec, Pan z Mechaniq dojechał do warsztatu i w niespełna dwie godziny poradził sobie z problemem. Mój serwis zapowiedział że będzie go polecał swoim klientom, ja polecam również!


Opel Astra 1.7 CDTI 2004r

Oct 15, 2014 by Krzysztof

na wstępie, przepraszam właściciela serwisu że dopiero po pewnym czasie robię ten wpis ale w swego czasu strona nie działała.
Co do wymiany i wykręcenia urwanej świecy- bardzo sprawnie, fachowo, jestem bardzo zadowolony z usługi polecam innym bo naprawdę warto.


BMW e46 318d 2003r, m47 2,0 diesel

Aug 27, 2014 by Zibi

Rzeczy niemożliwe od ręki, a na cuda trzeba się umawiać ;) Problem nie do rozwiązania – ukręcona świeca – został rozwiązany w niecałe dwie godzinki. Cena nie mała, ale adekwatna do jakości usługi i profesjonalizmu Pana Marcina. Wiem, ze problem świec mam z głowy na kilka lat :) Serdecznie dziękuję i polecam wszystkim.


5.0 5.0 133 133 Miałem uszkodzone gniazdo świecy. Ktoś, kiedyś próbował ją wkręcić na siłę i zniszczył gwint. Obdzwoniłem warsztaty i wszyscy chcielu a to głowice, a to cały silnik. Opinie o serwisie